ENTREPÀ DE BOTIFARRA D’AUBERGÍNIA I FORMATGE
Aquest és un dels meus entrepans preferits i, aprofitant la
iniciativa “la recepta del 15” promoguda
pel blog els fogons de la Bordeta aprofito per penjar-la.
La botifarra d’aubergínia dóna per molt, tant freda com
calenta: per entrepans, per farcir crestes (empanadillas), amb tartaletes, amb
pasta philo, etc
També es pot acompanyar amb ou dur, formatge ratllat, o
qualsevol cosa que us vingui de gust. Però és tant gustosa que tampoc no li cal
res.
El formatge podeu triar el què us agradi més. A mi m’agrada
molt el Pata Mulo, però qualsevol una mica gustòs i quedarà bé, segur.
INGREDIENTS PER LA BOTIFARRA D’AUBERGÍNIA:
125g ceba
250g d’aubergínia
25g d’oli d’oliva extra verge
1 cullerada de pinyons del país
1 culleradeta de postres plena d’orenga
Sal i pebre
INGREDIENTS PER L’ENTREPÀ:
Pa, tomaca (optatiu), formatge curat, oli i sal.
ELABORACIÓ AMB THERMOMIX:
Tant la ceba com l’aubergínia ha de quedar trossejada, una
mica més gran que per un sofregit però molt més petita que per una samfaina:
1.-Trossejar la ceba posant-la a quarts al got, 2-3
segons, velocitat 5. Reservar.
2.-Trossejar l’aubergínia, amb la seva pell i
tallada a trossos de la mida d’un ou aproximadament, 2 segons velocitat 5.
3.-Afegir la ceba, i la resta d’ingredients i
programar 30 minuts, varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera o 1.
Preparar el pa amb tomaca, amanir-lo i hi posar-hi el
formatge. Per sobre repartirem una mica de la botifarra d’aubergínia.
ELABORACIÓ TRADICIONAL:
Tant la ceba com l’aubergínia ha de quedar trossejada, una
mica més gran que per un sofregit però molt més petita que per una samfaina:
Trossejarem la ceba i l’aubergínia, per separat, amb
qualsevol robot de cuina (1-2-3, accessori per picar de la batedora, etc)
En una paella hi posem tots els ingredients i el courem
primer a foc alegre fins que agafi temperatura i després baixarem el foc. Tapem i anem remenant, de tant en tant, fins que estigui cuit (aproximadament uns 30
minuts).
MUNTATGE DE L’ENTREPÀ:
Suquem el pa amb tomaca (optatiu), l’amanim i li posem l’aubergínia
i el formatge (optatiu).
BON PROFIT !!
Molt bona pinta té eixe entrepá!!
ResponEliminaBotifarra d'aubergínia?! La bomba!! Aquesta idea me l'enduc, perquè aquest entrepà ha d'estar molt i molt bo!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Boníssim. Quina delícia d'entrepà. em sembla que l'hauré de tastar ben aviat, eh? ;)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per particiapr!
Petonets!
Marina Xocolata Desfeta
http://xocolatadesfetaimes.blogspot.com
Me n'alegro que us faci bona pinta. El cert és que aquesta botifarra agrada sempre i molt més, curiosament, a les dones. No sé perquè.
ResponEliminaCada cop que he tingut convidats i he fet crestes, pizzetes, torrades, etc. sempre m'han demanat la recepta.
Ah, i gràcies per seguir el meu blog nou de trinca !!!
ResponEliminaOhhh, què bona aquesta aquesta butifarra!!!ens quedem a passejar una mica pel teu blog, l'acabem de connéixer!
ResponEliminaPetonets!
Vaya, es una receta muy polivalente, ideal para espíritus creativos. Te felicito por esta propuesta tan original. Nos iremos viendo por aquí.
ResponElimina-Andy-
Uns ingredients perfectes!!! m´encanta la teva proposta!! petons,
ResponEliminat'he conegut per la recepta del 15, veig que fa molt poquet que tens el bloc....et desitjo molta sort i em quedo per auqi per seguir les teves entrades
ResponEliminapetons