Ja tornem a estar en l'època de les calçotades i ja tornem a preparar la salsa per acompanyar els calçots.
Amb aquesta recepta la salsa sempre queda perfecta. Però té un petit problema: és possible que et toqui fer-la cada any ;)
Si us sobra salsa, allargada amb oli va molt bé per les amanides, per exemple. I amb pa .... ummm
INGREDIENTS:
3 nyores
200 g d'ametlla torrada
1 ceba escalivada
5 tomaques madurs escalivats
1 cabeça d'alls escalivats
1 o 2 alls crus
1 cullereta de pebre vermell dolç
25-50 g de vinagre (al gust)
sal
500 g d'oli d'oliva extra verge
ELABORACIÓ:
Amb la màquina en marxa, a velocitat, 6, posar les nyores pel bocal fins que estiguin ben picades.
Afegim, amb el mateix sistema, les ametlles per bocal per triturar-les també.
Afegim el tomaca, la ceba i els alls i ho triturem tot a velocitat 5-10.
Afegim el pebre vermell, la sal i el vinagre i ho barregem 10 segons a velocitat 6
Amb la màquina tancada i el cubilet posat, la posem a velocitat 5 i anem posant l'oli a la tapa, com si féssim maionesa.
Si agrada una mica més dolça, afegiu una miqueta d'aigua.
Bona calçotada !!!
Hola Carme, Gràcies per participar en el sorteig que estic fent a L'hora del tàper, però caldria que deixis un correu per si et toca, si no, no ens podrem posar en contacte amb tu. Salut!
ResponElimina