dissabte, 29 de desembre del 2012

POLLASTRE A LA CATALANA

POLLASTRE A LA CATALANA

Aquest pollastre queda mooooolt bo, us el recomano.
Si voleu, podeu fer arròs blanc al varoma, per acompanyar el pollastre.


INGREDIENTS:

90 gm d'oli
6 grans d'all
un tomaca madur mitjà
una ceba mitjana tallada grossa, a llunes
8 cuixes de pollastre (o la part de dalt del quart de la cuixa)
sal i pebre
una fulla de llorer
230 g de conyac
20 g de pinyons
1/2 pal de canyella
10 prunes o panses
i arròs, que és optatiu



PREPARACIÓ:
Posem l'oli en el got, amb els alls i programem 4 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Posem la papallona i afegim la ceba, el tomàquet, la sal, i el pollastre salpebrat. Programem 8 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Incorporem els pinyons, la fulla de llorer, la canyella, i el conyac. Programem 20 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Optatiu: preparem les flameres amb l'arròs: en cadascuna d'elles hi posem dues cullerades grosses d'arròs, 50ml (mig cubilet) d'aigua, sal i oli. Les col·loquem dins del varoma i posem el varoma sobre del got.
Programem 5 minuts, varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Afegim les panses o les prunes pel bocal i programem 15 minuts més, varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

Bon profit !!!!

2 comentaris: