COCA DE SANT JOAN
INGREDIENTS:
100gm
sucre
La
pell d’una taronja i d’una llimona (sense la part blanca ja que amargueja).
2
ous
65gm
d’oli
120gm
de llet
30gm
d’anís dolç o d'aigua de tarongina (azahar)
30gm
de llevat de forner
480gm
de farina
1
ou per pinzellar la coca
Sucre torronat (sucre amb unes gotes d’aigua i, si voleu, d’anís)
Fruites
confitades laminades per decorar-lo
Optatiu:
cabell d'àngel (el venen en llaunes als supermercats)
PREPARACIÓ:
Molem el sucre i l’aromatitzem: 30
segons, velocitat 5-10. afegim les pells i repetim els 30 segons a velocitat
5-10. baixem el sucre que hi ha per les parets.
Afegim els ous, l’oli, la llet, el
llevat i l’anís: remenem 4 segons a velocitat 3 i programem 2 minuts, 37º i
velocitat 2.
Afegim la farina i remenem uns 4 segons a velocitat 6.
Programem 2 minuts a velocitat espiga. Ha de quedar una massa fina.
Es posa en un recipient engreixat
durant una mitra hora.
Encenem el forn a 180º i posem un
recipient amb aigua (amb una tassa o got n’hi ha prou, però que sigui resistent
al forn)
Sense cabell d’àngel:
Estirem la massa sobre el paper
vegetal, la pintem amb ou, la guarnim escapant el sucre torronat, la fruita
confitada i la deixem reposar 20 minuts més.
Amb cabell d’àngel:
repartim la massa en dos trossos i
entre l’un i l’altre posem el cabell d’àngel. Utilitzem l’ou per pintar els
cantons de les dues masses i que quedin més lligades, o ho fem amb la mà i la pintem amb ou, la guarnim escapant el sucre torronat, la fruita confitada i la deixem reposar 20 minuts més.
La posem al forn a 180º uns 12 o 15
minuts. SOBRETOT: no us passeu de temps
perquè quedarà massa seca i no serà bona.
BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada