dissabte, 12 de maig de 2012

ENTREPÀ DE BOTIFARRA D’AUBERGÍNIA I FORMATGE


ENTREPÀ DE BOTIFARRA D’AUBERGÍNIA I FORMATGE




Aquest és un dels meus entrepans preferits i, aprofitant la iniciativa  “la recepta del 15” promoguda pel blog els fogons de la Bordeta aprofito per penjar-la.
La botifarra d’aubergínia dóna per molt, tant freda com calenta: per entrepans, per farcir crestes (empanadillas), amb tartaletes, amb pasta philo, etc
També es pot acompanyar amb ou dur, formatge ratllat, o qualsevol cosa que us vingui de gust. Però és tant gustosa que tampoc no li cal res.
El formatge podeu triar el què us agradi més. A mi m’agrada molt el Pata Mulo, però qualsevol una mica gustòs i quedarà bé, segur.

INGREDIENTS PER LA BOTIFARRA D’AUBERGÍNIA:

125g ceba
250g d’aubergínia
25g d’oli d’oliva extra verge
1 cullerada de pinyons del país
1 culleradeta de postres plena d’orenga
Sal i pebre


INGREDIENTS PER L’ENTREPÀ:

Pa, tomaca (optatiu), formatge curat, oli i sal.

ELABORACIÓ AMB THERMOMIX:

Tant la ceba com l’aubergínia ha de quedar trossejada, una mica més gran que per un sofregit però molt més petita que per una samfaina:

1.-Trossejar la ceba posant-la a quarts al got, 2-3 segons, velocitat 5. Reservar.

2.-Trossejar l’aubergínia, amb la seva pell i tallada a trossos de la mida d’un ou aproximadament, 2 segons velocitat 5.

3.-Afegir la ceba, i la resta d’ingredients i programar 30 minuts, varoma, gir a l’esquerra i velocitat cullera o 1.
Preparar el pa amb tomaca, amanir-lo i hi posar-hi el formatge. Per sobre repartirem una mica de la botifarra d’aubergínia.

ELABORACIÓ TRADICIONAL:

Tant la ceba com l’aubergínia ha de quedar trossejada, una mica més gran que per un sofregit però molt més petita que per una samfaina:

Trossejarem la ceba i l’aubergínia, per separat, amb qualsevol robot de cuina (1-2-3, accessori per picar de la batedora, etc)

En una paella hi posem tots els ingredients i el courem primer a foc alegre fins que agafi temperatura i després baixarem el foc.  Tapem i anem remenant, de tant en tant,  fins que estigui cuit (aproximadament uns 30 minuts).

MUNTATGE DE L’ENTREPÀ:

Suquem el pa amb tomaca (optatiu), l’amanim i li posem l’aubergínia i el formatge (optatiu).

BON PROFIT !!


9 comentaris:

  1. Botifarra d'aubergínia?! La bomba!! Aquesta idea me l'enduc, perquè aquest entrepà ha d'estar molt i molt bo!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Boníssim. Quina delícia d'entrepà. em sembla que l'hauré de tastar ben aviat, eh? ;)
    Moltíssimes gràcies per particiapr!
    Petonets!


    Marina Xocolata Desfeta
    http://xocolatadesfetaimes.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Me n'alegro que us faci bona pinta. El cert és que aquesta botifarra agrada sempre i molt més, curiosament, a les dones. No sé perquè.

    Cada cop que he tingut convidats i he fet crestes, pizzetes, torrades, etc. sempre m'han demanat la recepta.

    ResponElimina
  4. Ah, i gràcies per seguir el meu blog nou de trinca !!!

    ResponElimina
  5. Ohhh, què bona aquesta aquesta butifarra!!!ens quedem a passejar una mica pel teu blog, l'acabem de connéixer!

    Petonets!

    ResponElimina
  6. Vaya, es una receta muy polivalente, ideal para espíritus creativos. Te felicito por esta propuesta tan original. Nos iremos viendo por aquí.

    -Andy-

    ResponElimina
  7. Uns ingredients perfectes!!! m´encanta la teva proposta!! petons,

    ResponElimina
  8. t'he conegut per la recepta del 15, veig que fa molt poquet que tens el bloc....et desitjo molta sort i em quedo per auqi per seguir les teves entrades

    petons

    ResponElimina