divendres, 11 de maig del 2012

CALAMARS EN SALSA AMERICANA


CALAMARS EN SALSA AMERICANA
(4-6 persones)


Aquesta recepta l'he tret (i modificat una mica) del web de Rosa Ardà. 
Publica moltes receptes i totes de gran qualitat. 

Al veure aquesta vaig recordar "vells temps" quan comprava llaunes de calamars en salsa americana i m'ha sorprès gratament ja que surten molt bons.

Jo ho he fet amb calamars petits congelats però evidentment es pot adaptar a qualsevol mida de calamar. I, si utilitzeu frescos i us en sobra, sempre es pot congelar i tens un menjar solucionat per un altre dia.

Espero que us agradi. 


INGREDIENTS:

250g de ceba
1 dent d’all
50g d'oli d'oliva verge extra
200g de tomàquet natural triturat o fregit
Sal 
1 cullerada de sucre, si utilitzes tomàquet natural
750 g de calamars
Pebre 
1 bitxo (opcional)
200g de Brandy

ELABORACIÓ:

1. - Introdueix en el got la ceba tallada a quarts juntament amb l'all i l'oli i programa 7 segons a velocitat 4. Sofregeix 8 minuts, varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

2. - Afegeix el tomàquet natural, el sucre i la sal i programa 10 minuts, varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera. Si utilitzes tomàquet fregit, no hi posis el sucre i programa 5 minuts.

3. - Afegeix els calamars el pebre, el bitxo i la sal i programa 4 minuts,  temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
4. - Finalment incorpora el Brandy i programes 25 minuts, varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada